De Auteurs
Guus Scholten, Wijnand van Lieshout en
Chris Kempen vertellen in persoonlijke verhalen over hun kennis, achtergronden en ervaringen met samenwerken.

Zij leggen uit hoe je met Kristallen van Samenwerken een andere dimensie in je denken opent.

Even voorstellen

 

Guus Scholten

GuusScholtenGuus Scholten is als leidinggevende vele jaren werkzaam geweest bij de overheid en begeleidt nu teams naar beter samenwerken.

Ik heb als leidinggevende en begeleider gemerkt, dat relatie, betrokkenheid, aandacht en waardering, en openheid in het werk erg belangrijk zijn, juist ook om goed te kunnen samenwerken. Een betere relatie leidt tot betere resultaten. Mensen worden er gelukkiger door. Zo ontstond mijn passie voor samenwerken.

Mijn motto is dan ook: samen naar verbindende energie. Verbindende energie ontstaat als je naar elkaar luistert, luistert met je hart, en als je bereid bent de ideeën van de ander te respecteren en ervan te leren. Dan ontstaan er voorwaarden voor samenwerken.

Chris Kempen

ChrisKempenChris Kempen is werkzaam als zelfstandig internationaal consultant en organisatiecoach met bureau TOLK.

Als mensen mij vragen wat ik doe, dan zeg ik meestal ‘Ik ben tuinman’. Ik zie mijzelf namelijk als iemand die, net als een tuinman, vruchtbare voedingsbodems creëert, waarop samenwerking, vernieuwing en verandering zich kunnen ontvouwen en gedijen. Mijn inbreng is enthousiasme en invoelend vermogen voor wat er in een groep speelt en wat nodig is.

Vraagstukken van samenwerken en leiderschap zijn dagelijkse kost voor mij. Ik ben gefascineerd door de vraag: hoe klaren mensen samen een klus? In een organisatie of in verenigingsverband, profit of non-profit, in Nederland of daarbuiten.

Wijnand van Lieshout

WijnandvanLieshoutWijnand van Lieshout is organisatiecoach en zijn werkgebied is vooral de gemeentelijke overheid als specifieke doelgroep.

Overal waar mensen zijn wordt samengewerkt. Samenwerken kan verschillende vormen aannemen. Voor mij is vooral de kwaliteit van de samenwerking belangrijk en inspirerend.
Door het onbespreekbare bespreekbaar te maken ga ik samen met alle relevante partijen een ontdekkingtocht aan naar de juiste kwaliteit van samenwerking.

Ons boek Kristallen van samenwerken gaat je helpen om dynamisch te balanceren tussen enerzijds de harde en zachte kanten van samenwerken en anderzijds tussen de in- en externe elementen ervan. Dit boek geeft u inspiratie en een beleving om als mens en professional samenwerkingsvraagstukken met passie aan te pakken.

Bestel het Boek Hier

Boekenstapel Laat je inspireren en maak het verschil door bewust samen te werken in al je teamopdrachten.

Voor leidinggevenden managers, coaches en organisaties, én iedereen die wil weten wat samenwerken nu eigenlijk inhoudt of samenwerken op een hoger plan wil tillen.

Bestel het boek direct bij Garant Uitgeverij... Bestelknop

Passages uit het boek

[nr.1] [p9]

Wedijver en competitie zijn nog steeds dingen die we op school leren. Wedijver en competitie vinden we dagelijks terug in onze sporten. En ook bij samenwerken, want het team dat goed samenwerkt, is onoverwinnelijk.